Ароматні ласощі для душі.

Смачний кекс чарівно пахне Різдвом і стає особливо смачним через 2-3 дні.

Інгредієнти:

4 яйця

125 г м’якого вершкового масла

300 г цукру

300 г пшеничного борошна

80 г какао

1 дрібка меленої гвоздики

1 дрібка мускатного горіха

1 дрібка кориці

1 пачка розпушувача

175 мл молока

трохи масла для форми

200 г темного шоколаду для глазурі чи цукрової пудри

1 форма для випікання хліба

Приготування:

Відокремте жовтки від білків. Збийте яєчні білки до стійких піків, відставте убік. Розігрійте духовку до 180 градусів (верхнє/нижнє нагрівання) (конвекція духовки: 160 градусів). Змастіть форму для випікання хліба маслом.

Збийте масло і цукор до кремової маси, додайте яєчні жовтки і добре перемішайте. Додайте борошно, какао-порошок, спеції, розпушувач, молоко і знову перемішайте. Поступово обережно додайте яєчні білки, продовжуючи акуратно змішувати.

Вилийте тісто в змащену маслом форму і випікайте в розігрітій духовці 45 хвилин. Дати повністю охолонути, потім вийняти з форми.

Для глазурі наріжте темний шоколад і розтопіть його на водяній бані. Дайте охолонути близько 5 хвилин. Потім полийте охолоджений кекс. Дайте шоколаду застигнути. Як варіант, кекс, що охолонув, можна посипати цукровою пудрою.

 

Порада: Кекс стає особливо смачним через 2-3 дні, коли просочиться спеціями.

Бажаємо вам приємного апетиту та щасливого Різдва!