Мерщій у бар

Кухня давно перестала бути місцем, де люди готують на самоті та за зачиненими дверима. Простір для кулінарних експериментів дедалі частіше переміщається до житлової зони. Кухня стає найбільш відвідуваним, універсальним місцем: тут можна готувати та експериментувати зі стравами, насолоджуватися філіжанкою ранкового еспресо та віддалено працювати, дегустувати аперитив в очікуванні смачної вечері та допізна засиджуватись у мережах. Величезна різноманітність готових проектів, що пропонують барні стійки як частину кухонного простору, допоможе вам знайти ідеальне для себе рішення.
Кухонна стійка як багатофункціональний елемент

Вирішальним чинником при організації кухонного простору є власне бажання та потреби майбутніх господарів. Навіщо потрібен кухонний стіл? Лише для швидкого сніданку? Чи знайдеться за ним затишний куточок для вечірнього келиха вина та невимушеної розмови? Атмосфера бару з приглушеним, розсіяним світлом і тихою музикою надихає сильніше… Кожен, хто має партнера, який любить довго готувати, знайде затишне місце за барною стійкою навпроти співрозмовника. Додаткові кухонні поверхні ідеально підходять для спільного приготування їжі, поетапного поділу кулінарних процесів або просто розслабленого споглядання та приємної розмови. Таке планування цікаве і з утилітарної точки зору – це можливість створити додатковий простір для зберігання кухонного начиння. Оскільки кухонна зона поступово переміщується у вітальню, класичні столи втрачають свою актуальність, і все частіше їм на зміну приходять просторі барні стійки. Таке планування створює комфортну атмосферу для всіх членів сім’ї та їх гостей. А теплій вечірці з друзями такий upgrade простору надасть нових емоцій. Сучасна концепція кухонь перетворює процес приготування страв та романтичну вечерю на щось емоційно нове.
Відкрий для себе нову концепцію приміщення

Кухонні барні стійки неймовірно універсальні. Вони органічно вписуються в простір і надають безліч переваг. У проектах з відкритим плануванням барна стійка може служити для зонування приміщення, створюючи візуальний перехід між кухнею і житловою зоною. Безліч проектів пропонує комбінацію барної стійки та кухонного острова – максимально практичне рішення. Цей гібрид може повністю змінити концепцію простору. Виступаючи самостійною візуальною одиницею, він може стати технічним центром кухні. Правильно спроектований острів цілком здатний розмістити на поверхні основну кухонну техніку. Розміщення барної стійки вище робочих поверхонь острова або в цілому кухні дозволяє досягти більшої візуальної різноманітності, а з практичної точки зору дозволяє змінити кут огляду і приховати кухонний хаос.
Концептуально барна стійка або розширює робочі поверхні, розташовуючись співвісно їм, або розставляє нові акценти при перпендикулярному розташуванні. У невеликих просторах оптимальним рішенням будуть пристінні барні стійки. Завдяки кріпленню за допомогою опорних ніжок або спеціальних панелей, вони можуть бути розміщені в будь-якому місці, що вас цікавить. Окремим рішенням може бути висувна барна стійка.
Обмежень у конструкціях барних стійок практично немає. Що стосується розмірів, то існують рекомендації, яких необхідно дотримуватись. Ширина близько 40 сантиметрів є достатньою для подачі закусок або напоїв. Якщо кухонна стійка повинна замінити класичний обідній стіл, необхідно запланувати ширину щонайменше 55 сантиметрів. Довжина залежить від кількості людей, які сидітимуть тут одночасно. Щоб не було надто тісно при сумісному прийомі їжі, на людину слід планувати близько 60 сантиметрів погонних. Трохи менше достатньо, щоб просто посидіти разом із келихом вина або швидко поснідати. Стандартна висота становить від 113 до 115 сантиметрів та адаптована до висот стандартних барних стільців. Але найкраще проектувати індивідуально з огляду на власний зріст. Зокрема, для дітей є сенс вибирати меншу висоту або використовувати стільниці, що регулюються по висоті.