Ідеальні результати випічки домашньої піци

Піца входить до п’ятірки найулюбленіших страв мешканців Європи. Ця страва дуже популярна не тільки в ресторанах, а й удома, приготовлена у власній духовій печі. Після напруженої роботи, або просто насиченого дня, люди часто віддають перевагу ароматній, апетитній піці. Немає сумнівів у тому, що це не дуже складна страва і готується швидко. Хоча не варто недооцінювати високу майстерність професійних кухарів. Але здебільшого піца, приготовлена на конвеєрі, не може конкурувати за смаком з домашньою, приготовленою індивідуально, з любов’ю, у затишній домашній атмосфері. Приготування будь-якої страви – це магія! І для приготування ідеальної піци необхідна сукупність кількох факторів: якісні продукти, кулінарний досвід, знання рецептури, і нарешті піч… Результат випічки, без сумніву, здивує близьких і буде ідеальним, якщо дотриматися всіх вищенаведених умов…

Що важливо, щоб піца пеклася ідеально?

Насамперед слід зазначити: найкращі умови для приготування піци, звичайно ж, у традиційній кам’яній печі. Тут піца випікається в камері з вогнетривкої цегли, нагрітої до температури не менше 350 ° C, на відкритому вогні. Звичайно, мало людей мають можливість придбати власну пекарню. Але виробники кухонного обладнання відреагували на потреби середнього європейця та розробили печі, які роблять його улюблену страву – піцу такою ж колоритною та смачною, якби вона була приготовлена в італійському ресторані за рогом. Але що саме особливо важливе для ідеальної піци?

Температура

Більшість традиційних духовок дозволяє отримати максимальну температуру трохи більше 250°C. Цього для випікання піци замало. Тому зараз випускається безліч моделей кухонних печей, які без проблем можуть розганяти температуру випікання до 300°C. Так що, якщо духовка була добре розігріта і піца швидко, без втрат тепла опинилася в ній, страва вийде практично ідеальною.

За настроєм домашню піцу можна витримати у печі на кілька хвилин довше. Це зробить її хрумкою та підрум’яненою, і створить ефект популярної версії, приготовленої в кам’яній печі.

Камінь для піци

Як сказано вище, ідеальна піца випікається на камені. Камені довго зберігають тепло, і температура залишається постійною під час випікання. Це означає, що піца зазвичай пропікається поступово і має типову хрумку основу.

Виробники побутової техніки розробили альтернативне рішення для домашніх духовок – камінь для піци. Ця опція є доступною, але, на жаль, не кожен камінь для піци, по-справжньому ефективний. На ринку існують дуже великі відмінності по матеріалах, тому в цьому питанні рекомендується кваліфікована консультація.

Існують камені для піци, оснащені нагрівальним елементом. Елемент приєднується до духовки та нагрівається так, що можливий контроль температури. Нагріваючи камінь безпосередньо і підтримуючи температуру постійної, можна досягти результату запікання, як у кам’яній печі.

Зробіть піцу по-справжньому гарячою

У традиційній кам’яній печі вода зазвичай розпорошується всередину духовки після досягнення потрібної температури. З одного боку це гарантія, що піца не пересохне. З іншого боку – водяна пара, що утворюється, сприяє підйому тіста під час випікання і утворенню хрусткої скоринки.

Випікання в домашніх духовках можливе без пари. Але для того, щоб зробити піцу ідеальною, є печі з так званою функцією парового удару.

Завдяки цій функції пара через певні проміжки часу подається в духовку автоматично, забезпечуючи піцу вологою та допомагаючи тісту піднятися та стати хрустким.

До речі, ця функція стане в нагоді не тільки при випіканні піци. Навіть страви, що повторно розігріваються, завдяки парі стають дуже соковитими та смачними.

 

Висновок: якщо у вас вдома немає кам’яної печі, ви можете привнести до свого будинку відчуття Bella Italia за допомогою правильних функцій духовки.

Випекти ідеальну піцу сьогодні вже не складно, якщо є бажання та правильне обладнання.