Ароматні ласощі для душі.
Смачний кекс чарівно пахне Різдвом і стає особливо смачним через 2-3 дні.
Інгредієнти:
4 яйця
125 г м’якого вершкового масла
300 г цукру
300 г пшеничного борошна
80 г какао
1 дрібка меленої гвоздики
1 дрібка мускатного горіха
1 дрібка кориці
1 пачка розпушувача
175 мл молока
трохи масла для форми
200 г темного шоколаду для глазурі чи цукрової пудри
1 форма для випікання хліба
Приготування:
Відокремте жовтки від білків. Збийте яєчні білки до стійких піків, відставте убік. Розігрійте духовку до 180 градусів (верхнє/нижнє нагрівання) (конвекція духовки: 160 градусів). Змастіть форму для випікання хліба маслом.
Збийте масло і цукор до кремової маси, додайте яєчні жовтки і добре перемішайте. Додайте борошно, какао-порошок, спеції, розпушувач, молоко і знову перемішайте. Поступово обережно додайте яєчні білки, продовжуючи акуратно змішувати.
Вилийте тісто в змащену маслом форму і випікайте в розігрітій духовці 45 хвилин. Дати повністю охолонути, потім вийняти з форми.
Для глазурі наріжте темний шоколад і розтопіть його на водяній бані. Дайте охолонути близько 5 хвилин. Потім полийте охолоджений кекс. Дайте шоколаду застигнути. Як варіант, кекс, що охолонув, можна посипати цукровою пудрою.
Порада: Кекс стає особливо смачним через 2-3 дні, коли просочиться спеціями.
Бажаємо вам приємного апетиту та щасливого Різдва!